Třešně v zavařenině s černým pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 35.1 mg
- Vláknina 595.2 mg
- Vitamín A 595.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 374.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté třešně vypeckujeme. Z celkového množství odvážíme 1 kg, z toho 1/2 kg rozmixujeme a 1/2 kg nadrobno nakrájíme. Smícháme rozmixované a pokrájené třešně s želírovacím cukrem ve velkém hrnci a 3 hodiny necháme v klidu. Rozmixujeme-li všechny třešně, můžeme zavařeninu ihned vařit.
-
2
Po 3 hodinách směs přivedeme k varu a vaříme 4 minuty na silném ohni. Rozdrcený černý pepř, použijeme mlýnek nebo hmoždíř, přidáme do skoro hotové zavařeniny a stáhneme z ohně. Ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.