Sleďový pikantní biftek
Suroviny
- 200 g Salát kadeřavý
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6 ks Matjesy - filet
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Okurka salátová
- 4 ks Rajčata
- 4 plátek Chléb slunečnicový
- 2 polévková lžíce Kapary
- 4 polévková lžíce Olivy nakládané
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 36 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 835.9 mg
- Vláknina 6471.7 mg
- Vitamín A 6471.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naložené filety sleďů - matjesy - zlehka opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a odstraníme pomocí pinzety kostičky.
-
2
Očištěnou šalotku pokrájíme na drobno. Červenou očištěnou cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Kapary posekáme nadrobno. Nakládané olivy s papričkou rozpůlíme. Omytou salátovou okurku nakrájíme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na měsíčky. Omyjeme salátové listy. Čerstvý kopr s petrželkou opláchneme pod tekoucí vodou, otrháme lístky a odložíme je na ozdobení.
-
3
Matjesy nakrájíme na drobné kostičky, dáme do mísy, ochutíme čerstvě pomletým pepřem, olivovým olejem, přidáme kapary, šalotku a vše promícháme.
-
4
Na talíře poklademe do kruhu plátky okurky, okolo salátové listy. Doprostřed talíře položíme malou formičku bez dna o průměru asi 8 cm. Do ní dáme směs matjesů, stlačíme, odložíme formičku a na talíři nám zůstane pěkně vytvarovaný sleďový biftek. Ozdobíme ho kroužky červené cibule, olivami, rajčaty a bylinkami. Takto upravíme i ostatní porce. Bifteky podáváme s čerstvým chlebem.