Conchiglie s lososem a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Těstoviny Conchiglie
  • 150 g Hrášek
  • 200 g Losos uzený
  • 150 g Jogurt bílý
  • 150 g Créme fraiche
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 161 mg
  • Draslík 414.8 mg
  • Vláknina 6225.8 mg
  • Vitamín A 6225.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Conchiglie uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 2 minuty před dovařením těstovin přidáme hrášek a dovaříme. Uvařené těstoviny s hráškem scedíme, necháme okapat, vložíme do mísy a dáme vychladnout. Promícháme s 1 lžící oleje.

  • 2

    Vejce vložíme do vroucí vody, vaříme 10 minut a poté opláchneme studenou vodou. Vařená vejce oloupeme a rozkrájíme na šestiny. Uzeného lososa nakrájíme na širší pruhy a zavineme.

  • 3

    V misce smícháme creme fraiche, jogurt, citronovou šťávu a kůru. Omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. K těstovinám a hrášku přidáme vejce, lososa a omáčku. Vše necháme krátce odležet. Salát upravíme na talíře a podáváme posypané čerstvým koprem.

Komentáře k receptu