Špagetový salát s tygřími krevetami
Suroviny
- 350 g Špagety
- 300 g Krevety tygří
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 0.5 hrst Meduňka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Créme fraiche
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 12 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 64.3 mg
- Vláknina 2695.5 mg
- Vitamín A 2695.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme krevety. Vyloupeme je z krunýřů, na hřbětě podélně nakrojíme a ostraníme střívko. Poté krevety omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Česnek oloupeme a stroužky prolisujeme.
-
2
V misce smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej a špetku soli. Do marinády vložíme krevety a necháme je marinovat asi 1 hodinu. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodu a necháme okapat.
-
3
Opláchneme a osušíme meduňku, otrháme lístky a několik jich odložíme stranou. Ostatní nakrájíme. V misce smícháme creme fraiche, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do zálivky přidáme pokrájenou meduňku.
-
4
Krevety vyjmeme z marinády, necháme okapat, vložíme na plech a pod grilem v troubě grilujeme z každé strany maximálně 2 minuty.
-
5
Do velké mísy vložíme špagety, salátovou zálivku a přidáme krevety. Citron omyjeme a rozkrájíme na dílky. Salát upravíme do misek a podáváme ozdobený lístky meduňky a dílky citronu.