Špagetový salát s tygřími krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Špagety
  • 300 g Krevety tygří
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 hrst Meduňka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Créme fraiche
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 64.3 mg
  • Vláknina 2695.5 mg
  • Vitamín A 2695.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme krevety. Vyloupeme je z krunýřů, na hřbětě podélně nakrojíme a ostraníme střívko. Poté krevety omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Česnek oloupeme a stroužky prolisujeme.

  • 2

    V misce smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej a špetku soli. Do marinády vložíme krevety a necháme je marinovat asi 1 hodinu. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodu a necháme okapat.

  • 3

    Opláchneme a osušíme meduňku, otrháme lístky a několik jich odložíme stranou. Ostatní nakrájíme. V misce smícháme creme fraiche, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do zálivky přidáme pokrájenou meduňku.

  • 4

    Krevety vyjmeme z marinády, necháme okapat, vložíme na plech a pod grilem v troubě grilujeme z každé strany maximálně 2 minuty.

  • 5

    Do velké mísy vložíme špagety, salátovou zálivku a přidáme krevety. Citron omyjeme a rozkrájíme na dílky. Salát upravíme do misek a podáváme ozdobený lístky meduňky a dílky citronu.

Komentáře k receptu