Těstovinový salát s červenou čočkou
Suroviny
- 100 g Čočka červená
- 300 g Těstoviny Farfalle
- 100 g Červená řepa sterilovaná
- 100 g Pórek
- 150 g Uzené maso vařené
- 500 ml Masový vývar
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 115 g
- Sodík 692 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 376.2 mg
- Vláknina 16176.2 mg
- Vitamín A 16176.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku propláchneme. Do dostatečně velkého hrnce dáme masový vývar a čočku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
-
2
Farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme.
-
3
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Červenou řepu vyjmeme z konzervy, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme, omyjeme od nečistot a též nakrájíme na nudličky. Omyjeme a osušíme pórek a nakrájíme na tenčí kolečka.
-
4
V míse smícháme citronovou šťávu s olejem, přidáme sůl, pepř a mletou papriku. Uzené maso pokrájíme na nudličky. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme ji najemno.
-
5
Čočku a farfalle vložíme do cedníku a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat, odložíme stranou a necháme vychladnout. Vychladlé těstoviny s čočkou smícháme s pórkem, mrkví, cibulí a uzeným masem. Vše promícháme se zálivkou, salát rozdělíme na talíře a podáváme.