Hlávkový salát se slaninou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 252.1 mg
  • Draslík 99.5 mg
  • Vláknina 2919.8 mg
  • Vitamín A 2919.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Rozdělíme do misek a přelijeme nálevem z vody, soli, cukru, octa a pepře.

  • 3

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a necháme prochladnout.

  • 4

    Nakonec salát přelijeme slaninou a ozdobíme čtvrtkami vajec.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu