Hlávkový salát se slaninou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 11 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 252.1 mg
- Draslík 99.5 mg
- Vláknina 2919.8 mg
- Vitamín A 2919.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
-
2
Rozdělíme do misek a přelijeme nálevem z vody, soli, cukru, octa a pepře.
-
3
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a necháme prochladnout.
-
4
Nakonec salát přelijeme slaninou a ozdobíme čtvrtkami vajec.
-
5
Ihned podáváme.