Salát z krevet s ředkvičkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 160 g Okurka salátová
  • 150 g Ředkvička
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Paprika zelená
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 301.2 mg
  • Vláknina 4086 mg
  • Vitamín A 4086 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety očistíme. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, salátovou okurku opláchneme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať jemně nasekáme. Zálivku připravíme smícháním oleje s pepřem, solí, citronovou šťávou, petrželové natí a cukrem.

  • 2

    V míse promícháme krevety se zeleninou, přelijeme zálivkou a necháme vychladit.

Komentáře k receptu