Celerovo-jablečný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 51 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 0 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 201.7 mg
- Vláknina 4675 mg
- Vitamín A 4675 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme celer a pokrájíme ho na nudličky, můžeme ho také nastrouhat na struhadle. Omyté jablko nakrájíme na nudličky, které lehce a opatrně promícháme s celerovými nudličkami. Mírně pocukrujeme, lehce posolíme a zakápneme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Hotový celerovo-jablkový salát se dobře hodí jako příloha například k pečenému vepřovému masu.