Chléb z pohanky a podmáslí z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 2 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 242.4 mg
- Vláknina 6915.3 mg
- Vitamín A 6915.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve umeleme pohanku. Pokud nemáme mlýnek na obilí, můžeme ji podrtit v nožovém mixéru nebo mlýnku na kávu.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a podmáslí, přisypeme smíchané oba druhy mouky a anýz. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro rychlé pečení a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
-
5
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout. Chléb s pohankou má méně lepku, proto ho vždy krájíme až zcela vychladlý.