Rosol z pampeliškových květů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 49 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1.2 mg
- Vláknina 11 mg
- Vitamín A 11 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Natrhané pampeliškové květy dobře propláchneme, abychom vypláchli případný hmyz, a necháme okapat. Z okapaných květů otrháme žluté okvětní lístky a v míse promícháme s vodou. Necháme louhovat 12 hodin.
-
2
Po 12 hodinách přecedíme, buď přes pasírovací utěrku nebo jemné síto; lístky, které zůstaly v sítě nebo utěrce pořádně vymačkáme. Přecezenou vodu 4 minuty vaříme s citronovou šťávou a želírovacím cukrem 2plus1.
-
3
Hotový rosol naplníme do menších sklenic.