Hrušky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 29 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 91.7 mg
- Draslík 502.5 mg
- Vláknina 32897.3 mg
- Vitamín A 32897.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole svaříme vodu s vínem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou, skořicí a cukrem. Malé hrušky oloupeme (stopky neodkrojíme) a vložíme do vroucí směsi. Na mírném plameni zahříváme zhruba 20 minut. Poté hrušky vyjmeme a necháme vychladit.
-
2
Smetanu ušleháme s trochou vinné směsi a na miskách zdobíme hrušky.