Celozrnný chléb s ořechy z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 30 g Droždí
  • 100 g Mouka žitná celozrnná
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 285.5 mg
  • Vláknina 24374.2 mg
  • Vitamín A 24374.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlašské ořechy najemno nasekáme.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.

  • 5

    Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme nakrájené ořechy.

  • 6

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na sítu vychladnout.

Komentáře k receptu