Domácí toastový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 375 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 14.5 mg
  • Vláknina 5980.7 mg
  • Vitamín A 5980.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu, olej, sůl, cukr, med, mouku a droždí dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Poté jej necháme na teplém místě 40 minut vykynout.

  • 2

    Když je těsto vykynuté, vyklopíme je na vál, jemně prohněteme a vytvarujeme bochník. Nakonec dáme upéct do trouby na 40 minut.

Komentáře k receptu