Karbanátky - jednohubky s kapary
Suroviny
- 150 g Sýr balkánský
- 300 g Vepřové maso mleté
- 150 g Salát kadeřavý
- 150 g Hovězí maso mleté
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Cukr moučkový
- 1 špetka Sůl mořská
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Kapary
- 4 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 37 g
- Sodík 698 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 204.9 mg
- Draslík 802.1 mg
- Vláknina 9542.9 mg
- Vitamín A 9542.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme šalotky a drobně je pokrájíme. Omyjeme petrželovou nať. Mleté vepřové maso (plec, krkovice, prorostlý bůček) spolu s mletým hovězím masem dáme do mísy. Přidáme žloutek, hořčici, šalotku, prolisovaný česnek, petrželku, strouhanku, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Směs dobře promícháme s kapary. Mísu s masem zakryjeme a dáme do lednice na několik hodin odležet.
-
2
Nakrájíme si balkánský sýr na kostičky asi 1,5 x 1,5 cm. V rukách vytvarujeme malé placičky a vždy mezi dvě vložíme kostičku sýru. Okraje dobře spojíme. Malé karbanátky poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C-200°C dozlatova přibližně 20 minut.
-
3
Mezitím si dáme do misky majonézu Hellmanns. Ochutíme ji čerstvě pomletým pepřem 4 barev, špetkou cukru a špetkou mořské soli.
-
4
Omyjeme listy hlávkového salátu, necháme vodu okapat. Salát ozdobně
-
5
položíme doprostřed, okolo poklademe karbanátky a servírujeme horké. Ochucenou majonézu podáváme ke karbanátkům v misce (se lžičkou).