Švýcarský kynutý ovocný chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Meruňky sušené
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Droždí
  • 200 g Cukr moučkový
  • 250 g Křížaly (sušená jablka)
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Anýz mletý
  • 5 ks Fíky sušené
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 906 kcal
  • Sacharidy 155 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 900 mg
  • Vláknina 24995.3 mg
  • Vitamín A 24995.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 8.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené ovoce před použitím namočíme. Droždí vymícháme s cukrem do tekutého stavu, přilijeme trochu teplé vody a necháme kynout.

  • 2

    Mouku se solí nasypeme do mísy, přilijeme kvásek a zbytek teplé vody a uhněteme těsto. Musí se začít tvořit vzduchové bublinky. Odložíme na teplé místo a znovu necháme kynout.

  • 3

    Mezitím sušené ovoce nadrobno nakrájíme a poté jej do těsta zapracujeme společně s nasekanými mandlemi, máslem, cukrem a anýzem. Přemístíme do pečicí formy a necháme ještě krátce vykynout. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C cca 60 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme.

Komentáře k receptu