Ovocný chlebíček s medem
Suroviny
- 125 g Datle
- 125 g Fíky sušené
- 125 g Hrozinky
- 125 g Kokos - mletý (Kopra)
- 150 g Máslo čerstvé
- 200 g Med včelí
- 125 g Meruňky sušené
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Ořechy lískové
- 125 g Ořechy vlašské
- 125 g Švestky sušené
- 125 g Rozinky tmavé
- 100 ml Rum
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1273 kcal
- Sacharidy 155 g
- Tuky 66 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 193.6 mg
- Draslík 1342.3 mg
- Vláknina 33888 mg
- Vitamín A 33888 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené ovoce nadrobno nakrájíme a přelijeme rumem.
-
2
Med vlijeme do rendlíku, zahřejeme, rozmícháme s máslem a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Přisypeme ořechy, připravené ovoce, sůl a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
-
3
Těsto přelijeme do formy vyložené pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme cca 120 minut.
-
4
Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.