Vláčný bílý chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 1 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 75.5 mg
- Vláknina 316 mg
- Vitamín A 316 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě rozpustíme šumivou tabletu.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s rozpuštěnou tabletou, přisypeme mouku smíchanou se Solamylem a kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj dáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
-
4
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.