Kompot ze sušeného ovoce s medem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Fíky sušené
  • 50 g Meruňky sušené
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 50 g Křížaly (sušená jablka)
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 352 mg
  • Vláknina 8205 mg
  • Vitamín A 8205 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs sušeného ovoce a ořechy zalijeme horkou vodou a necháme namáčet přes noc.

  • 2

    Poté přemístíme do hrnce a povaříme do změknutí.

  • 3

    Hotový kompot přelijeme medem, případně dozdobíme kopečkem zmrzliny a podáváme.

Komentáře k receptu