Vafle s rajčaty
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná celozrnná
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Rajčata
- 200 g Ředkvička
- 30 g Droždí
- 300 g Řecký jogurt
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 0.5 špetka Sůl
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 4 dl Jogurt bílý
- 1 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 34 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 69.5 mg
- Draslík 598.6 mg
- Vláknina 15269.9 mg
- Vitamín A 15269.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 8.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto: hrubou a hladkou mouku prosejeme do vhodné misky, přidáme rozdrobené droždí, promícháme, rozklepneme vejce, přilijeme olivový olej, vlijeme rozkvedlaný jogurt a všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, kterou podle chuti osolíme, zamícháme a necháme 15 minut odpočívat.
-
2
Salsa: ředkvičky spolu s rajčaty umyjeme, nakrájíme na úhledné salátové kousky, vložíme do misky, přidáme oloupanou a na tenké plátky pokrájenou cibuli, vše zamícháme, přilijeme vymačkanou citrónovou a pomerančovou šťávu, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přimícháme cukr, chilli koření, ještě jednou promícháme a necháme zatím stranou. Jogurt osolíme, promícháme a odložíme do ledničky.
-
3
Vaflovou formu vymažeme trochou oleje, rozpálíme, nalijeme dostačující množství těsta a vafli opékáme do zlatova. Pokračujeme v pečení do skončení všeho těsta. Vafle udržujeme teplé k dalšímu použití.
-
4
Teplé vafle rozdělíme na talíře, každou potřeme jogurtem. Na jogurt položíme připravený salát, přiklopíme další vafli a jídlo podáváme.