Španělská papriková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Paprika zelená
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 142.6 mg
  • Vláknina 2590 mg
  • Vitamín A 2590 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené papriky krátce opečeme nasucho na teflonové pánvi po všech stranách. Oloupeme je a zbavíme semínek.

  • 2

    Paprikovou dužinu v misce jemně rozetřeme lžící. Přidáme česnek utřený se solí a za stálého míchání přidáváme po kapkách olej.

  • 3

    Omáčku podáváme studenou k různě upravenému masu.

Komentáře k receptu