Španělská papriková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 25 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 142.6 mg
- Vláknina 2590 mg
- Vitamín A 2590 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené papriky krátce opečeme nasucho na teflonové pánvi po všech stranách. Oloupeme je a zbavíme semínek.
-
2
Paprikovou dužinu v misce jemně rozetřeme lžící. Přidáme česnek utřený se solí a za stálého míchání přidáváme po kapkách olej.
-
3
Omáčku podáváme studenou k různě upravenému masu.