Džem z ostružin a jablek z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Jablka
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 400 g Ostružiny
  • 350 g Cukr želírovací
  • 1 kávová lžička Fenykl obecný
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 132.3 mg
  • Vláknina 7203.5 mg
  • Vitamín A 7203.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, ostružiny opláchneme.

  • 2

    Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní ostružiny, nakrájená jablka, želírovací cukr, fenyklová semínka, máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili horkým džemem.

  • 3

    Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.

  • 4

    Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".

  • 5

    Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.

Komentáře k receptu