Džem z ostružin a jablek z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 2 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 132.3 mg
- Vláknina 7203.5 mg
- Vitamín A 7203.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, ostružiny opláchneme.
-
2
Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní ostružiny, nakrájená jablka, želírovací cukr, fenyklová semínka, máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili horkým džemem.
-
3
Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
-
4
Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
-
5
Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.