Chlebíček s mrkvovou příchutí a sýrovou polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 115 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 169.3 mg
- Draslík 130 mg
- Vláknina 2299.8 mg
- Vitamín A 2299.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní vejce, nalijeme 2 lžíce pomerančové šťávy, přidáme nastrouhanou mrkev, cukr, změklé máslo, mouku a prášek do pečiva.
-
3
Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, zda se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
-
4
Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme ručně v míse. Těsto dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje, pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
-
5
Pprůběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté již jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
-
6
Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a ponecháme pomalu zcela vychladnout.
-
7
V době, kdy chlebíček chladne, si připravíme polevu. V míse ušleháme smetanový sýr s 1 lžící pomerančové šťávy a moučkovým cukrem, polevu pak na chlebíček namažeme.