Chlebíček ze sladového těsta s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Rozinky tmavé
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 175 ml Sladový extrakt
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.51 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 84.3 mg
  • Draslík 59.6 mg
  • Vláknina 7564.7 mg
  • Vitamín A 7564.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme slad a vejce. Oba druhy mouky smícháme v míse s kypřicím práškem, sodou a rozinkami a přisypeme do pečicí nádoby.

  • 2

    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 3

    Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, dáme slad, mléko a vejce do velké mísy a ručně rozšleháme, pak přimícháme mouky, kypřicí prášek, sodu a rozinky. Umíchané těsto dáme do pečicí nádoby a tu vložíme do přístroje.

  • 4

    Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.

  • 5

    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře k receptu