Chlebíček ze sladového těsta s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 4 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 84.3 mg
- Draslík 59.6 mg
- Vláknina 7564.7 mg
- Vitamín A 7564.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme slad a vejce. Oba druhy mouky smícháme v míse s kypřicím práškem, sodou a rozinkami a přisypeme do pečicí nádoby.
-
2
Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
-
3
Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, dáme slad, mléko a vejce do velké mísy a ručně rozšleháme, pak přimícháme mouky, kypřicí prášek, sodu a rozinky. Umíchané těsto dáme do pečicí nádoby a tu vložíme do přístroje.
-
4
Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.
-
5
Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.