Chlebíček z pivního těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 28 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 157.7 mg
- Draslík 419.4 mg
- Vláknina 5370 mg
- Vitamín A 5370 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené ovoce nakrájíme na jemno.
-
2
V hrnci přivedeme pivo k varu, přisypeme ovoce, cukr, máslo, 15 minut podusíme a pak zchladíme.
-
3
Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní pivní směs s ovocem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva.
-
4
Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
-
5
Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez ovoce, namočeného v pivu, umícháme do hladkého těsta ručně v míse, pak přilijeme pivo s ovocem a znovu promícháme.
-
6
Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
-
7
Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.