Jemný chlebíček s mandlemi a třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 37 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 158.1 mg
- Draslík 258.2 mg
- Vláknina 3238.7 mg
- Vitamín A 3238.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Kandované třešně rozpůlíme.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva, mleté mandle a rozpůlené třešně.
-
3
Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
-
4
Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez třešní umícháme do hladkého těsta ručně v míse a teprve potom přidáme třešně.Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
-
5
Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
-
6
Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.