Jemný chlebíček s kokosovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 180 g Kokos strouhaný
  • 175 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 102.4 mg
  • Draslík 115.7 mg
  • Vláknina 29.3 mg
  • Vitamín A 29.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme pánev, v ní nasucho opražíme 5 g nastrouhaného kokosu.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva a 75g nastrouhaného kokosu.

  • 3

    Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 4

    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

  • 5

    Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

  • 6

    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme.

  • 7

    V misce smícháme práškový cukr s vodou do hladké polevy, kterou ještě teplý chlebíček potřeme. Polevu posypeme osmahnutým kokosem a chlebíček necháme pomalu zcela vychladnout.

Komentáře k receptu