Jemný makový chlebíček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 27 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 157.7 mg
- Draslík 177.7 mg
- Vláknina 769 mg
- Vitamín A 769 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní citronovou šťávu, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva a mák.
-
2
Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
-
3
Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
-
4
Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.
-
5
Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.