Chleboví šneci s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 8 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 31.3 mg
- Draslík 14.8 mg
- Vláknina 204.3 mg
- Vitamín A 204.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, 25 g másla, 50 g medu a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami, a vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
-
4
Během přípravy těsta v pekárně v misce rozetřeme 75 g másla, 25 g medu a 1 lžíci cukru.
-
5
Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Z těsta vyválíme placku o rozměru 30 x 25 cm a pomažeme ji dvěma třetinami rozetřeného másla s medem tak, aby na okraji jedné z delších stran zůstal 2,5 cm proužek nepomazaného těsta. Z druhé strany těsto svineme do rolády, tu pak rozkrájíme na 12 stejných dílů a dáme je na výšku na olejem mírně potřený plech. Na horní stranu každé rolády navršíme část zbylé směsi másla s medem, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.
-
6
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a šneky pečeme přibližně 20 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení je sundáme z plechu a necháme pomalu vychladnout.