Zavařenina s jahodami a akátovými květy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 68

Suroviny

  • 500 g Cukr želírovací
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 4 hrst Akátový květ
  • 1.6 kg Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 37 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 37.5 mg
  • Vláknina 950.6 mg
  • Vitamín A 950.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z opláchnutých a okapaných jahod odstraníme stopky s kalichem. Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr "3plus1". Směs přivedeme k varu, po 4 minuty necháme probublávat za neustálého míchání. Poté přisypeme otrhané akátové květy, stáhneme z ohně a plníme do sklenic, vypláchnutých horkou vodou, nakonec dobře zavíčkujeme.

Komentáře k receptu