Francouzské zeleninové karí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 9 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 655.5 mg
- Vláknina 20534 mg
- Vitamín A 20534 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi WOK na másle a oleji restujeme doměkka na kostičky nakrájenou cibuli asi 4 minuty. Potom k ní vložíme oloupanou cuketu, lilek a brambory, vše nakrájené asi na centimetrové kostičky, osolíme, opepříme a dochutíme karí.
-
2
Přidáme celou tyčku skořice, podlijeme zeleninovým vývarem a necháme dusit pod pokličkou asi 20 minut. Poté sundáme poklici a za stálého míchání přidáme oheň a ještě asi 10 minut vaříme, aby nám šťáva zhoustla.
-
3
Servírovat můžeme na oba způsoby, teplé i studené.