Chléb s pistáciemi a citronovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Pistácie
  • 50 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 75 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 52.1 mg
  • Draslík 107.6 mg
  • Vláknina 2092.7 mg
  • Vitamín A 2092.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme 1 lžíci citronové šťávy, vejce, máslo, krupicový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme pistáciové oříšky. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.

  • 4

    Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Těsto pak rozdělíme na 6 stejně velkých dílů, ty vytvarujeme do protáhlých bochánků, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.

  • 5

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a bochánky v ní pečeme přibližně 35 až 40 minut, dokud nemají zlatavou barvu.

  • 6

    V misce smícháme 1 lžíci citronové šťávy s 1 lžící moučkového cukru a po upečení jí ještě teplé bochánky potřeme. Necháme pomalu vychladnout.

Komentáře k receptu