Chléb z jogurtového těsta se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 375 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 71.6 mg
  • Draslík 88.4 mg
  • Vláknina 514.7 mg
  • Vitamín A 514.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulku omyjeme a společně se slaninou ji najemno nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej a na něm slaninu a cibulku lehce osmahneme.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme jogurt, vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečená kůrka, a zapneme.

  • 5

    Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme osmaženou slaninu s cibulkou. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.

  • 6

    Po ukončení programu přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu, chléb opatrně vyklopíme, ještě horký lehce potřeme mlékem a necháme pomalu vychladnout.

Komentáře k receptu