Chléb z jogurtového těsta se slaninou
Suroviny
- 175 g Anglická slanina
- 50 g Máslo čerstvé
- 375 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 0.5 dl Mléko polotučné
- 1 dl Olej olivový
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 39 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 71.6 mg
- Draslík 88.4 mg
- Vláknina 514.7 mg
- Vitamín A 514.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulku omyjeme a společně se slaninou ji najemno nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej a na něm slaninu a cibulku lehce osmahneme.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme jogurt, vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečená kůrka, a zapneme.
-
5
Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme osmaženou slaninu s cibulkou. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.
-
6
Po ukončení programu přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu, chléb opatrně vyklopíme, ještě horký lehce potřeme mlékem a necháme pomalu vychladnout.