Chlebové placky s rajčatovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 141 mg
  • Vláknina 1608.7 mg
  • Vitamín A 1608.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2,5 lžíce oleje a půl lžičky soli. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.

  • 4

    Po ukončení cyklu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Potom ho vytvarujeme do oválné placky asi 1 cm silné a dáme na olejem mírně potřený plech.

  • 5

    Prsty v těstu uděláme malé důlky, posypeme oreganem a solí, přikryjeme a necháme na teplém místě 45 až 60 minut kynout.

  • 6

    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Vykynutou placku potřeme trochou oleje a pečeme 20 až 25 minut, nebo dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.

Komentáře k receptu