Chlebové placky s rajčatovou příchutí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 6 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 141 mg
- Vláknina 1608.7 mg
- Vitamín A 1608.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2,5 lžíce oleje a půl lžičky soli. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.
-
4
Po ukončení cyklu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Potom ho vytvarujeme do oválné placky asi 1 cm silné a dáme na olejem mírně potřený plech.
-
5
Prsty v těstu uděláme malé důlky, posypeme oreganem a solí, přikryjeme a necháme na teplém místě 45 až 60 minut kynout.
-
6
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Vykynutou placku potřeme trochou oleje a pečeme 20 až 25 minut, nebo dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.