Paštika z husích jater

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šalotka
  • 200 ml Martell cognac
  • 200 ml Víno portské
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 kg Játra husí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1385 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 2531.2 mg
  • Draslík 1002.9 mg
  • Vláknina 2510.5 mg
  • Vitamín A 2510.5 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 150.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou šalotku najemno opečeme na oleji, přidáme husí játra, tymián, bobkový list, rozmarýn, koňak, portské a pepř bílý. Přidáme máslo, necháme trochu povolit a stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Přimícháme vejce a žloutky a vymixujeme vše. Tuto směs nalijeme do forem a pečeme ve vodní lázni v troubě při teplotě 110 stupňů Celsia cca 25 minut.

  • 3

    Paštiku podáváme vychlazenou.

Komentáře k receptu