Paštika z husích jater
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 100 g Šalotka
- 200 ml Martell cognac
- 200 ml Víno portské
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 10 ks Vejce slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 1 kg Játra husí
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1385 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 91 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 2531.2 mg
- Draslík 1002.9 mg
- Vláknina 2510.5 mg
- Vitamín A 2510.5 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 150.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou šalotku najemno opečeme na oleji, přidáme husí játra, tymián, bobkový list, rozmarýn, koňak, portské a pepř bílý. Přidáme máslo, necháme trochu povolit a stáhneme ze sporáku.
-
2
Přimícháme vejce a žloutky a vymixujeme vše. Tuto směs nalijeme do forem a pečeme ve vodní lázni v troubě při teplotě 110 stupňů Celsia cca 25 minut.
-
3
Paštiku podáváme vychlazenou.