Chléb s datlemi a ořechy
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 75 g Ořechy vlašské
- 75 g Datle
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 2.4 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Ořechový olej
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 13 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 2.2 mg
- Draslík 152.4 mg
- Vláknina 3708.7 mg
- Vitamín A 3708.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Datle vypeckujeme a nakrájíme na jemno, ořechy najemno nasekáme.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané datle a ořechy.
-
5
Během pečení připravíme sladkou vodu na potření - ohřejeme lžíci vody a v ní rozpustíme moučkový cukr.
-
6
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme sladkou vodou a necháme vychladnout.