Chléb s datlemi a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 75 g Ořechy vlašské
  • 75 g Datle
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ořechový olej
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 2.2 mg
  • Draslík 152.4 mg
  • Vláknina 3708.7 mg
  • Vitamín A 3708.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Datle vypeckujeme a nakrájíme na jemno, ořechy najemno nasekáme.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané datle a ořechy.

  • 5

    Během pečení připravíme sladkou vodu na potření - ohřejeme lžíci vody a v ní rozpustíme moučkový cukr.

  • 6

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme sladkou vodou a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu