Sladký chléb s granátovým jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Jablko granátové
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 12.2 mg
  • Draslík 50 mg
  • Vláknina 1822 mg
  • Vitamín A 1822 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na jemno. Granátové jablko přepůlíme, lžičkou z něj vybereme semínka a dužninu bez bílé slupky.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme máslo, citronovou šťávu, nastrouhané jablko, cukr a sůl, také semínka a dužninu z granátového jablka. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečící nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku a zapneme.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu