Sladký chléb s granátovým jablkem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 450 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Droždí sušené
- 1 ks Jablka
- 1 ks Jablko granátové
- 2 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 9 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 12.2 mg
- Draslík 50 mg
- Vláknina 1822 mg
- Vitamín A 1822 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na jemno. Granátové jablko přepůlíme, lžičkou z něj vybereme semínka a dužninu bez bílé slupky.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme máslo, citronovou šťávu, nastrouhané jablko, cukr a sůl, také semínka a dužninu z granátového jablka. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečící nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku a zapneme.
-
5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.