Tapas s marinovaným ovčím sýrem
Suroviny
- 250 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 250 g Sýr kozí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Chilli paprička
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 27 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 49.4 mg
- Draslík 133.6 mg
- Vláknina 8828.4 mg
- Vitamín A 8828.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovčí a kozí sýr nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a dáme je do misky. Omyjeme petrželku kudrnku, čerstvý tymián a bylinky drobně pokrájíme. K sýru přidáme bylinky, Sherry brandy, sůl, čerstvě pomletý pepř 4 barev, olivový olej a drobně pokrájený česnek. Omyjeme malou červenou chilli papričku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka posekáme ji nadrobno a přimícháme k sýru.
-
2
Sýrové občerstvení podáváme samostatně.