Chléb pohankový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 g Mouka pohanková
  • 75 g Vločky pohankové instantní
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 2.75 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 11.1 mg
  • Draslík 12.8 mg
  • Vláknina 717.3 mg
  • Vitamín A 717.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky a pohankové vločky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

  • 4

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu