Vícezrnný chléb se semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
  • 100 g Mouka ječná
  • 100 g Mouka z prosa
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 64.7 mg
  • Vláknina 4584 mg
  • Vitamín A 4584 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 234.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Všechny tři druhy mouky smícháme a přisypeme tak, aby jejich směs zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

  • 4

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu