Chléb se semínkovou směsí
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 2.5 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Lněné semínko
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Slunečnice - semena
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 8 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 70 mg
- Vláknina 3128.7 mg
- Vitamín A 3128.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Semínka smícháme a na rozpálené pánvi bez oleje za stálého míchání rychle lehce osmahneme.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše posypeme částí osmahnutých semínek a poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení povrch potřeme mlékem a posypeme zbylými semínky.
-
5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.