Chléb se semínkovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Lněné semínko
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Slunečnice - semena
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 70 mg
  • Vláknina 3128.7 mg
  • Vitamín A 3128.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Semínka smícháme a na rozpálené pánvi bez oleje za stálého míchání rychle lehce osmahneme.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše posypeme částí osmahnutých semínek a poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení povrch potřeme mlékem a posypeme zbylými semínky.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu