Celozrnný chléb - malý bochník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 9 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 10.8 mg
- Draslík 823.1 mg
- Vláknina 54370 mg
- Vitamín A 54370 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu s citronovou šťávou, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
-
4
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.