Hnědý chléb - velký bochník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 6 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 7.6 mg
- Draslík 567.1 mg
- Vláknina 35767.5 mg
- Vitamín A 35767.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, k ní přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
-
4
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.