Carpaccio s bylinkovo-ořechovou nádivkou
Suroviny
- 220 g Hovězí svíčková
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 1 kávová lžička Kečup
- 3 ks Žampiony čerstvé
- 3 špetka Pepř citronový
- 3 špetka Sůl mořská
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Rukola
- 1 polévková lžíce Mandle plátky
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 51.6 mg
- Draslík 881.3 mg
- Vláknina 4506.7 mg
- Vitamín A 4506.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý plát masa dáme potravinářskou fólii a maso zlehka naklepeme paličkou na maso.
-
2
Plátky mandlí a piniové oříšky drobně nasekáme a v teflonové pánvi je nasucho orestujeme dozlatova. Lístky rukoly a čerstvé bazalky omyjeme, rozkrájíme nahrubo a dáme do misky. Přidáme extra olivový olej, pikantní kečup, ořechy, citrónový pepř, mořskou sůl, dobře směs promícháme a potřeme rozkrájenou svíčkovou. Poté ji stočíme do rolády a necháme lehce zamrazit (asi 5-7 minut). Tvrdý sýr nakrájíme na tenké hoblinky. Čerstvé malé žampiony omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. Roládu nakrájíme ostrým širokým nožem na co nejtenčí plátky, rozdělíme a ozdobně rozložíme na talíře.
-
3
Carpaccio posypeme nahrubo nastrouhanými žampiony, přidáme tenké hoblinky sýru a servírujeme.