Roláda z mořské tresky a lososa
Suroviny
- 100 g Cuketa
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 200 g Losos - filety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 3 ks Šalotka
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 18 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 175.9 mg
- Draslík 518.7 mg
- Vláknina 2307.2 mg
- Vitamín A 2307.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nasekáme šalotky. Máslo rozpustíme v pánvi a osmahneme šalotky. Nastrouháme cuketu a podusíme ji se šalotkou 8 minut.
-
2
Na kousky nakrájíme filé z tresky, pokapeme citronovou šťávou a s cuketovou směsí umixujeme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
-
3
Dotuha vyšleháme šlehačku a vmícháme ji se žloutky do rybí hmoty.
-
4
Opereme špenát, vložíme na chvilinku do vařící vody, ochladíme a necháme okapat. Navlhčíme utěrku a rozprostřeme na ni špenát, aby se listy překrývaly.
-
5
Na dvoucentimetrové kousky nakrájíme lososa a rozložíme na špenát. Na jedné straně nadzdvihneme utěrku a jednu polovinu špenátu přeložíme přes druhou. Ryba bude ve špenátu zabalená.
-
6
Na 80 stupňů předehřejeme troubu, formu na paštiku vyložíme alobalem a vymažeme tukem. Vložíme polovinu rybí hmoty, na ni uložíme špenátovou rolku, pokryjeme zbytkem rybí hmoty.
-
7
Uzavřeme formu alobalem a vložíme do trouby. Přelijeme horkou vodou a hodinu vaříme. V polovině pečící doby sundáme fólii.
-
8
Formu necháme 4 hodiny chladnout a poté vyklopíme.
-
9
Roládu nakrájíme na plátky a podáváme.