Vejce s řeřichovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hellmann's Majonéza originál
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Olivy nakládané
  • 3 špetka Sůl mořská
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 973 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 7071 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 736 mg
  • Draslík 434 mg
  • Vláknina 28423 mg
  • Vitamín A 28423 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 17.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní čerstvá vejce a vaříme je 9-10 minut natvrdo.

  • 2

    Mezitím omyjeme snítky bylinek: řeřichu, petrželku, meduňku, kopr. Řeřichu nakrájíme nadrobno. Z ostatních bylinek otrháme drobné lístky a odložíme je na ozdobu. Zelené olivy s papričkou rozkrájíme na poloviny.

  • 3

    Uvařená vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Poloviny bílků poklademe na mísu. Žloutky vyjmeme, dáme do misky a vyšleháme je dohladka s majonézou Hellmans, mořskou solí, citronovou šťávou a bílým pepřem.

  • 4

    Do vyšlehané majonézy zamícháme řeřichu, dáme ji do cukrářského sáčku a směsí ozdobně naplníme půlky vajec. Ozdobíme je snítkami bylinek, olivami a servírujeme.

Komentáře k receptu