Vafle s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr třtinový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 300 g Hrušky
  • 300 g Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 489 mg
  • Vláknina 14268 mg
  • Vitamín A 14268 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 10.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 632.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo v malé skleněné misce roztopíme v mikrovlnné troubě, potom necháme vychladnout. Cibuli spolu s hruškami oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Hrušky odložíme do dalšího použití stranou a cibuli v pánvi se dvěma lžícemi rozpáleného oleje a cukrem za občasného míchání opékáme přibližně 20 minut, do měkka a do zlatova. K cibuli přidáme připravené hrušky, zalijeme pomerančovou šťávou a směs zahříváme dalších 15 minut. Odstavíme, necháme vychladnout.

  • 2

    Hladkou mouku a kypřicí prášek vsypeme do vhodné nádoby, přilijeme rozpuštěné máslo, vlijeme mléko, podle vlastní chuti osolíme, těsto šleháme na středně hustou a hladkou hmotu, kterou necháme 5 minut odpočinout.

  • 3

    Vaflovou formu mírně potřeme olejem, zahřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a vafli opékáme do růžova. Pečení opakujeme, dokud nedojde vaflové těsto.

  • 4

    Hotové vafle rozdělíme podle porci na talíře, posypeme připravenou cibulovou směsi a podáváme.

Komentáře k receptu