Broskvový předkrm se šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Broskve
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Ředkvička
  • 8 plátek Šunka krůtí
  • 1 dl Víno bílé
  • 6 dl Bujón zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 613.3 mg
  • Vláknina 8128 mg
  • Vitamín A 8128 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. V hrnci přivedeme k varu 6 dl zeleninového bujónu s bílým vínem. Jakmile se začne vařit, snížíme teplotu na minimum, ponoříme do něj půlky broskví a plátky šunky. V horkém bujónu necháme broskve se šunkou přibližně 30 sekund, poté vše opatrně vyjmeme sítem, necháme okapat.

  • 2

    Broskve položíme rozkrojenou stranou na mísu, na každou poskládáme plátek šunky, polovinu dozdobíme ozdobně pokrájenými rajčaty do tvaru růžičky a druhou polovinu ozdobně nakrájenými ředkvičkami. Vše přichytíme párátkem a servírujeme.

Komentáře k receptu