Šunka s pomazánkou a zeleným chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Chřest zelený
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 8 plátek Šunka dušená
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
  • 4 polévková lžíce Máslo pomazánkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 1 mg
  • Draslík 183.9 mg
  • Vláknina 1371.3 mg
  • Vitamín A 1371.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý zelený chřest omyjeme, odřízneme zdřevnatělé spodní části, v případě potřeby spodní část chřestu oloupeme a oddenky svážeme nití. V hlubším hrnci přivedeme k varu asi 2-3 litry vody. Do vroucí vody vložíme svazky chřestu hlavičkami vzhůru. Hlavičky by měly vykukovat nad hladinu. Chřest vaříme přibližně 3-4 minuty. Opatrně vyjmeme a zprudka zchladíme (např. kostkách ledu).

  • 2

    Zelenou salátovou okurku omyjeme, osušíme a kůru nakrájíme na tenké plátky, které podélně nakrájíme na "provázky" široké asi 5 mm. Ponoříme je do horké vody, ve které jsme vařili chřest a necháme je tam asi 2 minuty. Poté scedíme přes síto a zchladíme pod tekoucí vodou.

  • 3

    V misce vyšleháme majonézu s pomazánkovým máslem, solí a pepřem. Velké plátky šunky potřeme připraveným krémem, do každého závitku položíme 2-3 oddenky chřestu. Plátky šunky stočíme a svážeme "provázky" z okurky. Závitky s chřestem poklademe ozdobně na mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu