Pikantní masové nudličky v arabském chlebu
Suroviny
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Bobkový list
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Kardamom
- 1 špetka Hřebíček
- 1 špetka Kmín mletý
- 16 plátek Chléb Pita
- 0.35 dl Olej olivový
- 1.5 dl Ocet vinný
- 1 dl Citronová šťáva
- 1 kg Telecí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 8 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 582.1 mg
- Vláknina 1441.6 mg
- Vitamín A 1441.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme sůl, pepř, muškátový oříšek, kardamon, hřebíček, nové koření, bobkový list a kmín. Ke koření přilijeme vinný ocet a citronovou šťávu, vše důkladně promícháme.
-
2
Maso umyjeme, osušíme, naklepeme a dáme marinovat na několik hodin do kořenící směsi. Marinované plátky masa pak nakrájíme na nudličky.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a na něm nudličky masa osmažíme dozlatova.
-
4
Na placky arabského chleba dáme usmaženou masovou směs, k ní plátky rajčat, posypeme nasekanou petrželovou natí a chléb stočíme do pevné roličky. Chléb s masem můžeme nechat ještě zapéct na rozpáleném grilu.
-
5
Podáváme teplé a i studené.