Salát mrkvový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 712 g
- Sodík 4337 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 281.3 mg
- Draslík 470.9 mg
- Vláknina 33451.5 mg
- Vitamín A 33451.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme, oloupeme a doměkka uvaříme mrkev.
-
2
Nakrájíme na malá kolečka.
-
3
Opláchneme ředkvičky a s okurkami nakrájíme na kousky.
-
4
Ve větší míse smícháme nakrájenou zeleninu s majonézou, solí a pepřem a pár kapkami citronové šťávy.
-
5
Promícháme, navršíme do misek, které vyložíme omytými listy čerstvého salátu roso.
-
6
Na závěr dozdobíme malou lžičkou majonézy a kouskem vejce uvařeného natvrdo.
-
7
Posypeme petrželkou.